Θεραπευτικός Κώδικας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ

Ο θεραπευτικός κώδικας είναι μια μέθοδος που δόθηκε σαν δώρο, θα λέγαμε, στον δρα Αλεξάντερ Λόιντ μετά από δώδεκα χρόνια προσευχών και αναζήτησης. Ο Λόιντ μέσα από την προσωπική του μάχη με τη μελαγχολία και την κατάθλιψη, αλλά, κυρίως, θέλοντας να βοηθήσει τη γυναίκα του Τρέισι που έπασχε, επίσης, από βαριά κατάθλιψη, δοκίμασε τα πάντα: συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία, βότανα, βιταμίνες κ.α. Σε μια στιγμή έντονης απόγνωσης, εμπνεύστηκε αυτό που πλέον ονομάζουμε “Θεραπευτικός Κώδικας” και που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

 Όταν η γυναίκα του Λόιντ θεραπεύτηκε μέσα σε μόλις 45 λεπτά, ενώ μέσα σε τρεις εβδομάδες εφαρμογής έπαψε οριστικά να υπάρχει το πρόβλημα της κατάθλιψης, έκπληκτος θέλησα σαν επιστήμονας να τεκμηριώσει τη μέθοδό του πριν τη μοιραστεί με άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποίησε την Εξέταση Μεταβλητότητας Καρδιακού Ρυθμού, την ιατρική εξέταση που αξιολογεί το στρες του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Μετά από αρκετές έρευνες που έκανε, διαπίστωσε πως ο Θεραπευτικός Κώδικας απαλλάσσει το αυτόνομο νευρικό σύστημα από στρες σε τέτοιον βαθμό, ώστε να επιτρέπει την εξισορρόπηση του μέσα σε είκοσι ή και λιγότερα λεπτά, καθώς και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (77%) εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα. Έτσι, οι θεραπευτικοί κώδικες (υπάρχει ο βασικός κώδικας αλλά δεν είναι μόνο αυτός), ενεργοποιούν ξανά το ανοσοποιητικό και το θεραπευτικό μας σύστημα. Θεραπεύουν τη ρίζα του προβλήματος και όχι απλώς τα συμπτώματα και μάλιστα με μόνιμα αποτελέσματα.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Η φιλοσοφία του συστήματος βασίζεται στο γεγονός όλες οι αναμνήσεις αποθηκεύονται ως εικόνες και ότι ορισμένες από αυτές τις εικόνες είναι εσφαλμένες ή ψευδείς. Αν αυτές οι εσφαλμένες ή ψευδείς εικόνες δεν διορθωθούν θα οδηγήσουν τελικά σε συναισθηματικά ή σωματικά προβλήματα. Ο θεραπευτικός κώδικας διορθώνει τις επιβλαβείς κυτταρικές μνήμες, όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που αναφέρουν ότι απαλλάχθηκαν από αρνητικά συναισθήματα, καταστροφικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές, αρνητικές σκέψεις, τραυματικές εμπειρίες που προκαλούσαν δυσάρεστα συναισθήματα.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Ο Άλεξ Λόιντ ανακάλυψε πως υπάρχουν τέσσερα βασικά θεραπευτικά σημεία, που με την ενεργοποίησή τους το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα τίθεται ξανά σε λειτουργία και θεραπεύουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στο σώμα.

Αυτά είναι η γέφυρα που είναι ανάμεσα στα φρύδια, στους κροτάφους, στα σαγόνια και στο μήλο του Αδάμ. Αφού φέρουμε το θέμα που μας απασχολεί στο μυαλό μας και αξιολογήσουμε τα συναισθήματα που μας προκαλεί, η διαδικασία ξεκινά με μια μικρή προσευχή-συμφωνία με το υποσυνείδητο. Αμέσως μετά περνάμε τρεις φορές από τα τέσσερα σημεία (όπως φαίνεται και στην εικόνα) από 30 έως 40 δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο, καθώς συγκεντρωνόμαστε στο φως και στην αγάπη, που θεραπεύουν τα πάντα μέσα μας ή στην αλήθεια που επιλέγουμε (π.χ. αξίζω χαρά, είμαι χαρά) ή στην επικοινωνία με το υποσυνείδητο.