Πρόκειται για τεχνικές του Ινστιτούτου HeartMath, οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και οι οποίες συμβάλλουν στη συναισθηματική αυτορύθμιση και ανθεκτικότητα.

Το Ινστιτούτο HeartMath, για πάνω από 30 χρόνια, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν την καρδιά του ανθρώπου και την τεράστια επιρροή που μπορεί να έχει το ηλεκτρομαγνητικό της πεδίο. Με πάνω από 300 μελέτες σε περισσότερους από 11.500 ανθρώπους, σε συνεργασία με επιστήμονες όλων των κλάδων, έχει αναπτύξει μια σειρά από απλές τεχνικές κι έχει αλλάξει την αντίληψη της επιστημονικής κοινότητας για την καρδιά. Βασίζονται στην ενίσχυση της συνοχής μεταξύ καρδιάς κι εγκεφάλου κι έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της ικανότητα αυτορύθμισης της νευροφυσιολογίας μας, επιφέροντας μεγαλύτερη διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία.

Το σύστημα αυτό του HeartMath αυξάνοντας τα θετικά συναισθήματα της ευγνωμοσύνης, της καλοσύνης, της αγάπης, αποδεδειγμένα μέσα από τις διάφορες μελέτες που έχουν γίνει, μειώνει το στρες, την κατάθλιψη, τα αρνητικά συναισθήματα, τον ψυχικό ή σωματικό πόνο και την αϋπνία.

Οι τεχνικές είναι απλές ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους.

Share: