αρνητικοί άνθρωποι - αντιμετώπιση

Αρνητικοί άνθρωποι. Άνθρωποι που θα σε κρίνουν αυστηρά, άδικα, άνθρωποι που θα σε απορρίψουν, που θα σε υποτιμήσουν, που θα εκφράσουν με άσχημο τρόπο πάνω σου τη δυσαρέσκειά τους, τον θυμό τους …τον φόβο τους. Γιατί όλα τα άλλα συναισθήματα, αρνητικά στην προκειμένη περίπτωση, είναι δευτερογενή, ενώ πρωτογενές είναι μόνο ο φόβος. Πώς αντιμετωπίζεις τους αρνητικούς ανθρώπους, λοιπόν, και γιατί τους ελκύουμε στη ζωή μας;

Αρχικά, συνειδητοποίησε πως τίποτα απ’ όσα ζεις δεν γίνεται τυχαία. Ζούμε σε ένα σοφό σύμπαν αγάπης που φέρνει στον δρόμο σου με απίστευτη ακρίβεια ό,τι χρειάζεσαι για να εξελιχθείς. Ναι! Ακριβώς αυτό! Δεν πρόκειται για κάποια περίεργη, υπεραισιόδοξη θεωρία, αλλά για τους νόμους του σύμπαντος που πια έχουν μελετηθεί κι αποδειχθεί με πολλά και διαφορετικά πειράματα από την σύγχρονη επιστήμη. Ένας από αυτούς τους νόμους ο νόμος της έλξης. Ελκύω στη ζωή μου ό,τι χρειάζεται να μάθω. Δες, λοιπόν, αυτόν τον άνθρωπο ή αυτή την κατάσταση σαν μια ευλογία, σαν ένα πολύτιμο μάθημα που έχεις να πάρεις ώστε να εξελιχθείς! Και τότε, συμβαίνει αυτό το μαγικό. Ανακουφίζεσαι από το βάρος! Σκέφτεσαι, τι ωραία που μέσα από αυτό το γεγονός εγώ μαθαίνω να με αγαπώ, να θέτω όρια, να επικοινωνώ τις ανάγκες μου, να αναγνωρίζω ότι η αξία, η ασφάλεια και η ελευθερία μου είναι πράγματα δεδομένα και όχι εξαρτώμενα από εξωτερικές συνθήκες! Ουάο!!!! Ευχαριστώ αυτόν τον άνθρωπο, αυτό το γεγονός. Ευχαριστώ το Σύμπαν, τον Θεό, τους πνευματικούς μου οδηγούς, τους αγγέλους μου!

Μάθε, επίσης, κι αυτό! Οποιοσδήποτε είναι θυμωμένος και σου μιλάει επιθετικά, υποτιμητικά, με ύφος και λέξεις αυστηρές κι απόλυτες, αδικώντας σε και μειώνοντάς σε, τότε αυτός ο άνθρωπος είναι βαθιά ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. Κανένας ισορροπημένος άνθρωπος που βρίσκεται στην αγάπη δεν θα συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο. Ό,τι και να λέει, λοιπόν, εσύ κοίτα κι άκουγε έναν πληγωμένο άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια κι αγάπη! Είναι βαθιά δυστυχισμένος! Συγχώρεσε τα λόγια του και θυμήσου πως η αξία σου είναι δεδομένη. Ευχαρίστησέ τον για την θαυμάσια ευκαιρία που σου δίνει για αυτογνωσία και αυτοεξέλιξη. Με αυτόν τον τρόπο ο άλλος παύει να ορίζει τα συναισθήματα που νιώθεις κι εσύ είσαι ένας ελεύθερος, ισορροπημένος άνθρωπος που λειτουργείς μέσα από την αγάπη, την αποδοχή και την συγχώρεση!

Share: