Πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος που σου προκαλεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Α) Παρατήρησε τις σκέψεις σου.

  • Αποδέξου την αρνητική σκέψη και το συναίσθημα που σου προκαλεί.
  • Άστο για λίγο να συνυπάρξει μαζί σου. Μην το πολεμάς.
  • Συγχώρεσέ το. Συγχώρεσε την αρχική σου σκέψη. Δεν είσαι αυτή! Άσε την να φύγει.
  • Διάλεξε ένα άλλο συναίσθημα. Την ηρεμία, την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη. Νιώσε το στην καρδιά σου. Όλα είναι καλά!

Β) Χρησιμοποίησε την αναπνοή σου για να χαλαρώσεις.

Πάρε βαθιές εισπνοές, γέμισε την κοιλιά σου με αέρα, βαθιές εκπνοές μέχρι όλος ο αέρας να βγει από την κοιλιά και τα πνευμόνια σου. Κάνε το ξανά και ξανά τουλάχιστον για 10 φορές. Νιώσε κάθε μέρος του σώματός σου να χαλαρώνει, όλο και πιο πολύ…Κάνε αυτή την πρακτική κάθε πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κλειστά μάτια, και σε μια άνετη θέση μακριά από φασαρία ή οτιδήποτε μπορεί να σε βγάλει έξω από την πρακτική σου.

Γ) Κάνε διαλογισμό.

 Αν δεν έχει διαλογιστεί ποτέ, αρκεί η απλή παρακολούθηση της αναπνοής σου. Κάθισε κάπου αναπαυτικά, σε θέση οκλαδόν, με την σπονδυλική στήλη ευθεία και τα χέρια χαλαρά να ακουμπάνε στα γόνατα, με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα πάνω. Βάλε χαλαρωτική μουσική, χαλάρωσε με λίγες βαθιές αναπνοές το σώμα κι άρχισε να παρατηρείς την αναπνοή σου. Θα δεις πως οι σκέψεις θα έρχονται, για το αν έχεις βγάλει το πλυντήριο μέχρι οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκαρφιστεί το  μυαλό. Παρατήρησέ τες κι άφησέ τες να φύγουν. Μείνε στο εδώ και τώρα. Μείνε στην αναπνοή σου.

Δ) Κάνε προσευχή.

Είναι πολύ σημαντικό όταν περνάμε μεγάλες δυσκολίες όπως αυτή να κρατάμε ψηλά την πίστη μας. Θυμήσου πως δεν βρίσκεσαι εδώ τυχαία, και δεν είσαι μόνος σου. Ο καθένας από εμάς έχει μαζί του μια ομάδα πνευματικών οδηγών και φωτεινών οντοτήτων που μας καθοδηγούν και είναι πάντα εκεί όποτε εμείς το ζητήσουμε. Ζήτα βοήθεια. Ζήτα καθοδήγηση. Ζήτα και θα λάβεις! Κάλεσε κοντά σου τους φύλακες Αγγέλους σου, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον προστάτη Άγιό σου κι όποιο άλλο ανώτερο ον νιώθεις κοντά σου.  Η προσευχή είναι λυτρωτική και είναι απευθείας σύνδεση με την Πηγή μας. Προσευχήσου για σένα, για τους αγαπημένους σου και για όλο τον πλανήτη!

Ε) Κάνε Χο’ οπονοπονο.

Χρησιμοποίησε την τεχνική Χο’ οπονοπονο για την οποία σου έχω μιλήσει σε προηγούμενη ανάρτηση. Βρες το βιντεάκι όπου εξηγώ αναλυτικά τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις αυτή την καταπληκτική τεχνική συγχώρεσης κι απελευθέρωσης. Σου υπόσχομαι πως θα σε ανακουφίσει από οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα ή σκέψη σε αποσυντονίζει αυτή τη στιγμή. 

ΣΤ) Γίνε επιλεκτικός στο τι επιτρέπεις να έρθει στο πεδίο σου.

Αυτές τις μέρες πρέπει να γίνεις ο φύλακας του μυαλού και της ενέργειάς σου. Μην παρακολουθείς ειδήσεις, παρά μόνο για λίγα λεπτά τη μέρα, ίσως από κάποια έγκυρη ιστοσελίδα κι όχι από την τηλεόραση, ώστε να ενημερωθείς. Από εκεί και πέρα βγάλε τον εαυτό σου από την παγίδα του να γίνεις μέρος του προβλήματος. Βγες έξω από αυτό και κοίτα πως θα περάσεις δημιουργικά και ευχάριστα τη μέρα σου στο σπίτι. Φρόντισε να μιλήσεις με ανθρώπους θετικούς και αισιόδοξους, αν ακολουθήσεις στα social media λογαριασμούς που έχουν κάτι καλό να σου προτείνουν και που θα σου μεταδώσουν θετική ενέργεια.

Share: