Ο διαλογισμός αυτός βασίζεται σε μια ενεργειακή τεχνική για απελευθέρωση από αρνητικά συναισθήματα και περιοριστικές πεποιθήσεις η οποία ονομάστηκε μέθοδος Σεντόνα.

Λίγα λόγια για τη μέθοδο αυτή.

«Το 1952, ο Lester Levenson ένιωσε πολύ άρρωστος. Οι γιατροί του τον πληροφόρησαν ότι είχε μόνο λίγες βδομάδες ζωής. Ο Λέστερ στράφηκε στο εσωτερικό εργαστήριο, αναζητώντας έναν τρόπο να αναιρέσει την επικείμενη θανατική καταδίκη του. Αυτό που ανακάλυψε στην εξερεύνηση του ήταν ότι αφήνοντας όλα τα συναισθήματα που δεν ήταν αγάπη, η υγεία του άρχισε να βελτιώνεται. Συνεχίζοντας με το πείραμά του, βρήκε ότι σε μια περίοδο τριών μηνών είχε επιτύχει όχι μόνο μια ανανεωμένη υγεία, αλλά μια τέλεια υγεία και μια τέλεια ηρεμία του νου που διήρκεσαν 42 χρόνια πέρα από τις προσδοκίες των γιατρών του. Από αυτήν τη νοητική κατάσταση, καθώς και από την εργασία του με ανθρώπους για πάνω από 22 χρόνια, εμπνεύστηκε το 1974 τη δημιουργία της μεθόδου που είναι τώρα γνωστή σαν Μέθοδος Αυτοαποπρογραμματισμού Σεντόνα».

Με τη μέθοδο αυτή εστιάζουμε το μυαλό μας σε ένα οποιοδήποτε δυσάρεστο συναίσθημα όπως φόβο, ενοχή, πόνο, απόρριψη, θυμό, μίσος ή ζήλια. Αφού εντοπίσεις το συναίσθημα αυτό, που δε σου επιτρέπει να βιώσεις την ηρεμία και την ευτυχία στη ζωή σου, κάνεις στον εαυτό σου τέσσερις απλές ερωτήσεις:

Μπορώ να αποδεχτώ αυτό το συναίσθημα;
Μπορώ να αφήσω αυτό το συναίσθημα;
Θέλω να το αφήσω;
Πότε θέλω να το αφήσω;

Πολλές φορές όταν έχουμε ένα αρνητικό συναίσθημα που δυσκολεύει τη ζωή μας τότε τείνουμε να το πολεμάμε ή να προσπαθούμε να το αποβάλουμε από το σώμα και το μυαλό μας. Ό,τι όμως πολεμάμε το δυναμώνουμε, το κρατάμε ακόμη πιο πολύ κοντά μας, του δίνουμε τη δύναμή μας. Με τη μέθοδο αυτή αποδεχόμαστε το συναίσθημα και το αφήνουμε, παύουμε να το κρατάμε, όπως αφήνουμε ένα βιβλίο από το χέρι μας ή ένα ποτήρι. Δεν υπάρχει σε αυτό καμία προσπάθεια, πολύ απλά το αφήνουμε.. Τότε η ενέργεια απλώνεται, διασκορπίζεται και φεύγει από το σύστημά μας.
Τα συναισθήματα είναι ενέργειες που δημιουργήθηκαν από τις πεποιθήσεις και τους προγραμματισμούς μας. Δεν είμαστε αυτά τα συναισθήματα, ούτε και ο νους που τα δημιουργεί. Αφού, λοιπόν, τα συναισθήματα είναι ενέργεια η φυσική τους εξέλιξη θα ήταν να ρέουν και να διαλύονται όπως κάνουν όλες οι άλλες μορφές ενέργειας στο σύμπαν. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τη θερμότητα ή με άλλες μορφές ενέργειας. Ακολουθούν, δηλαδή, τον νόμο της ροής, κατανομής και διάχυσης.

Η εργασία αυτή τελειώνει με τον οραματισμό του φωτός σε όλο το υλικό και ενεργειακό σώμα. Αυτό το φως διαλύει όλες τις αμφιβολίες και μας γεμίζει αγάπη και ασφάλεια.
Αυτός ο διαλογισμός είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο κι εύχομαι να σε εξυπηρετήσει στον μέγιστο βαθμό!

Share: