Π Ι Σ Τ Η

Η δύναμη που θέτει σε κίνηση το Σύμπαν. Αυτή η εσωτερική μας δύναμη που μπορεί να υλοποιήσει τα πάντα, ακόμη κι αυτά που θεωρούσαμε ουτοπικά. Η πίστη μετακινεί βουνά. Είναι αυτή που μας ωθεί να προχωρήσουμε στη ζωή μας, να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, να πάμε παρακάτω.

Πίστη είναι η γνώση πως υπάρχει εκεί έξω μια ανώτερη δύναμη μέρος της οποίας είμαστε κι εμείς. Είναι η γνώση της πνευματικής μας φύσης. Είναι η συμπαντική ενέργεια που διέπει τα πάντα, είναι ο Δημιουργός όλων όσων υπάρχουν. Πίστη είναι το να γίνεσαι ένα με τον Δημιουργό, τον Θεό. Είναι το να νιώθεις ένα με όλα όσα υπάρχουν στον κόσμο. Να είσαι σε σύνδεση με την Πηγή κι όχι αποκομμένος από αυτήν.

Η πίστη σε βγάζει από το τρωτό σου σώμα και σε κάνει άτρωτο, πανίσχυρο. Σε μετακινεί από τη θέση του θύματος και σε βάζει στη θέση του δημιουργού. Πόσο σπουδαίο να δημιουργείς εσύ το παρόν και το μέλλον σου! Πόσο τεράστια δύναμη κρύβει μέσα του ο άνθρωπος!

“Πίστη είναι να ξεκινάς ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι, χωρίς να βλέπεις ολόκληρη τη σκάλα”, όπως είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Είναι το να βλέπεις το θαύμα πριν αυτό συμβεί στο εδώ και τώρα. Ξέρεις πως επειδή το καλείς αυτό θα έρθει στο σωστό χρόνο. Κι έτσι γίνεται.

Η πίστη κοιτάζει πάντα ψηλά. Είναι η σύνδεσή μας με το ανώτερο. Είναι η τύχη μας. Είναι η δύναμή μας. Είναι το μέρος του εαυτού μας που είναι πνευματικό, άυλο, αέναο, θεϊκό.

Share: