Κάθε ψυχή έρχεται στη Γη με ένα συμβόλαιο που εξυπηρετεί τον σκοπό της. 

Κανείς δε βρίσκεται εδώ τυχαία. Βρισκόμαστε εδώ για να θεραπεύσουμε την ψυχή μας και για να την ανεβάσουμε σε άλλα ύψη φωτός ακόμη πιο μεγάλα. Ανάλογα με τον σκοπό της η ψυχή φέρνει μαζί της κάποια δώρα. Είναι αυτά που θα κάνουν το μονοπάτι της ακόμη πιο εύκολο. Είναι τα ταλέντα της κάθε ψυχής που θα την βοηθήσουν να φέρει σε πέρας την ιερή συμφωνία που έχει κάνει με το Σύμπαν.

Δυστυχώς η ψυχή γνωρίζει αλλά η προσωπικότητα αγνοεί. Και οι άνθρωποι τείνουμε να ακούμε την προσωπικότητα, τις πέντε μας αισθήσεις. Τα μηνύματα του μυαλού σαν τις σειρήνες μας βγάζουν από το μονοπάτι μας αν και είναι τόσο καλά στρωμένο. Διαλέγουμε λάθος επάγγελμα, λάθος σχέση, εγκλωβιζόμαστε σε μοτίβα που δεν είμαστε εμείς. Χάνουμε ότι πιο ιερό κρατάμε από τη γέννησή μας: την αυθεντικότητά μας. 

Αν, λοιπόν, κουβαλάς μέσα σου το ανικανοποίητο, σαν ένα κενό που όλο μεγαλώνει ψάξε να βρεις ποιος στ’ αλήθεια είσαι. Αυτό το κενό που σέρνεις μέσα σου είναι αυτή η φωνή της ψυχής η οποία γνωρίζει, πάντα γνώριζε. Είναι αυτή η φωνή που θα σου υπενθυμίζει το συμβόλαιό σου, τον σκοπό για τον οποίο έχεις έρθει στη γη. Έχεις χάσει εδώ και καιρό την αυθεντικότητά σου. Έχεις μπει στα καλούπια που σου ετοίμασε η κοινωνία, η οικογένεια, η εκπαίδευση που έχεις λάβει. Έχεις γίνει ο επιστήμονας, ο οικογενειάρχης, το καλό παιδί που κάποτε οι γονείς ή οι δάσκαλοί σου επαίνεσαν. Και κάπως έτσι αποξενώθηκες από την αλήθεια σου, την εσωτερική σου καθοδήγηση. Εμπιστεύσου πως όσα εμπόδια κι αν συνάντησες δεν ήρθαν στον δρόμο σου τυχαία. Στρέψε το βλέμμα προς τα μέσα και με θάρρος αλλά και ειλικρίνεια ψάξε να βρεις την πραγματική σου ταυτότητα. Εκεί βρίσκεται και η αυθεντική σου δύναμη, ο ενδυναμωμένος σου εαυτός.

Θυμήσου πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο μέρος. Στην τέλεια εξέλιξη της ψυχής σου. Ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς σου, εκείνη πάντα ξέρει!

Share: