Η φαντασία σου είναι το μεγαλύτερο δώρο που σου δόθηκε ποτέ. Ο Henry David Thoreau είχε πει: “Εάν κάποιος προχωρήσει με σιγουριά στην κατεύθυνση των ονείρων του και προσπαθήσει να ζήσει τη ζωή που έχει φανταστεί, θα συναντήσει επιτυχία, που κάτω από κανονικές συνθήκες θα ήταν ανέλπιστη.” Όταν, λοιπόν, οραματιστείς με πίστη και χωρίς φόβο όλα όσα ονειρεύεσαι, τότε το σύμπαν θα ευθυγραμμιστεί μαζί σου φέρνοντάς σου όλα όσα ζήτησες. 

Για να υλοποιήσεις την πραγματικότητα που θες χρειάζεται να θέσεις ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους. Δηλαδή, είναι λάθος να πεις “Θέλω να αλλάξω δουλειά” γιατί είναι πολύ γενικό και εστιασμένο στην έλλειψη, στην ανάγκη να αλλάξεις οπωσδήποτε δουλειά. Αν όμως δηλώσεις “Μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο θέλω να έχω τη δική μου επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία θα ασχολείται με τη πώληση βιολογικών προϊόντων” τότε ο στόχος σου είναι σωστός αφού είναι μετρήσιμος, αρκετά σαφής και στηρίζεται στο συναίσθημα της αφθονίας και της καινούριας θετικής αλλαγής. Το Σύμπαν είναι σαν ένα οποιοδήποτε delivery που παραγγέλνεις στην καθημερινή σου ζωή. Δεν μπορείς να ζητήσεις να σου φέρουν ένα καφέ αν δεν τον παραγγείλεις σωστά κι όπως ακριβώς τον πίνεις ή χωρίς να δώσεις τα στοιχεία του σπιτιού σου. Ο καφές δε θα έρθει ποτέ ή δε θα έρθει σωστά! Αυτό συμβαίνει και με τα όνειρά μας. Το Σύμπαν είναι το καλύτερο delivery αρκεί να είμαστε εμείς προσεκτικοί στο πώς το ζητάμε και στο αν είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε. Συνειδητοποίησε πως συχνά δεν είμαστε σαφείς στους στόχους μας γιατί υπάρχει μέσα μας κάτι που μας κρατάει πίσω. Φοβόμαστε την υλοποίηση των ονείρων μας, φοβόμαστε τη δράση κι ενώ ένα κομμάτι μας θέλει να τους φτάσει ένα άλλο τους σαμποτάρει. Αυτή είναι μια πιο βαθιά δουλειά που πρέπει να κάνεις με τις πεποιθήσεις σου. 

Επικεντρώσου στο γιατί θες αυτή την αλλαγή στη ζωή σου. Τι είναι αυτό που σε καίει; Ποια είναι η πολικότητα από την οποία θες να φύγεις; Θες να φύγεις από το άγχος και να πας σε πιο ήρεμες συνθήκες ζωής; Θες να φύγεις από την έλλειψη (χρημάτων, υγείας ή όπως αλλιώς εκφράζεται) και να πας στην αφθονία; Αυτό το γιατί είναι πολύ σημαντικό και θα δυναμώσει την επιθυμία σου. Η επιθυμία είναι αυτή που θα σε κάνει να μείνεις πιστός/ή στον στόχο σου. Αυτό το γιατί να το φέρνεις κάθε μέρα στο μυαλό σου έτσι ώστε να μένεις επικεντρωμένος στο σχέδιό σου. 

Για να υλοποιήσεις το οτιδήποτε σε οποιονδήποτε τομέα θα πρέπει πρώτα να ξέρεις τον προγραμματισμό σου πίσω από αυτόν. Δηλαδή, αν θες να υλοποιήσεις περισσότερα χρήματα θα πρέπει να σκάψεις βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο για να δεις ποιες πεποιθήσεις κουβαλάς γύρω από αυτό το θέμα. Γιατί δεν έχεις ακόμη τα χρήματα που θα ήθελες να έχεις; Τι νιώθεις για τα χρήματα; Τι πιστεύεις; (Διάβασε εδώ ορισμένους τρόπους για να βρεις τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις σου. https://www.instagram.com/p/B_Uv1rfpapQ/) Όσο, λοιπόν, βρίσκεσαι μέσα στον προγραμματισμό σου, δύσκολα θα υλοποιήσεις μια άλλη πραγματικότητα. Αυτά που πιστεύεις, δημιουργούν τα όσα νιώθεις και με βάση τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου υλοποιείς και την υλική σου πραγματικότητα. Δεν μπορώ να έλξω χρήματα στη ζωή μου ή καλή υγεία αν δεν πιστεύω, για παράδειγμα, ότι τα αξίζω. 

Η υλοποίηση χρειάζεται μεγάλη δόνηση, υψηλή. Δώσε, λοιπόν, μεγάλη προσοχή στα συναισθήματά σου. Εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ευγνωμοσύνη είναι κλειδί στην υλοποίηση. Όσο μπαίνεις στην ευγνωμοσύνη στέλνεις το μήνυμα στο Σύμπαν πως ευχαριστείς για την αφθονία που ήδη έχεις και τότε μάντεψε. Το Σύμπαν σου στέλνει ακόμη περισσότερη αφθονία γιατί βρίσκεσαι κι εσύ σε αντίστοιχη δόνηση. Φαντάσου την ενέργειά σου να λειτουργεί όπως και οι σταθμοί στο ραδιόφωνο. Δεν μπορείς να ακούσεις ένα σταθμό να δε συντονιστείς στη σωστή συχνότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με την υλοποίηση. Δεν μπορείς να υλοποιήσεις μια άφθονη κι ευτυχισμένη πραγματικότητα αν βρίσκεσαι στη δόνηση του φόβου, της μιζέριας ή της έλλειψης. Η πρακτική, λοιπόν, της ευγνωμοσύνης σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη.

Σχεδίασε βήμα βήμα πως θα φτάσεις στον στόχο σου. Όταν καταλήξεις σε αυτό που θες, βρεις το γιατί και κάνεις τη δουλειά με τον καθαρισμό του υποσυνειδήτου σου, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για την αλλαγή. Ήρθε η ώρα για τη Δράση! Σπάσε τον στόχο σου σε μικρότερους, επιμέρους στόχους και σχεδίασε με ποιο τρόπο θα φτάσεις στον τελικό σου προορισμό. Για παράδειγμα, αν θες να έχεις καλύτερη υγεία ίσως θα ήταν καλό να ξεκινήσεις λίγο περπάτημα μέσα στην εβδομάδα σου, να δοκιμάσεις τον διαλογισμό που όλο αναβάλλεις ή να περιορίσεις τα λιπαρά στη διατροφή σου. Ακολούθησε τον δικό σου ρυθμό και βάλε κάποιο χρονοδιάγραμμα για κάθε επιμέρους στόχο. Ξεκινώντας από τώρα, δες τον εαυτό σου το καλοκαίρι του ΄21 να είναι πλήρως υγιής, γυμνασμένος και να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα σε βοηθήσει, επίσης, αν ψάξεις άλλους ανθρώπους σαν κι εσένα που πέτυχαν τον ίδιο στόχο. Τι έκαναν; Πώς έφτασαν εκεί; Τι τους βοήθησε; Μήπως χρειάζεσαι κάποιες δεξιότητες που θα ήταν καλό να αποκτήσεις; Κάνε την έρευνά σου και βρες την έμπνευση και τα εργαλεία που χρειάζεσαι. 

Ένα πολύ ισχυρό κι απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη στόχων είναι ο οραματισμός. Ο υποσυνείδητος νους δεν γνωρίζει τι είναι πραγματικότητα και τι όχι. Όταν, λοιπόν, εσύ κλείνεις τα μάτια και βλέπεις αλλά κυρίως αισθάνεσαι τον στόχο σου, το μυαλό πιστεύει πως είναι αληθινό. Η φαντασία είναι σπουδαίο κλειδί στην υλοποίηση και μπορεί να επαναπρογραμματίσει το μυαλό σου για την επίτευξη των στόχων σου. Αφιέρωνε λίγα λεπτά καθημερινά στο να δεις όλα αυτά που θες να ζήσεις. Αν μπορείς να το δεις πίσω από τα κλειστά βλέφαρα μπορείς να το πετύχεις. Θυμήσου πως η σκέψη μαζί με την πίστη μπορούν να προκαλέσουν θαύματα! Οι Abraham-Ηicks λένε: “Είστε οι δονητικοί συγγραφείς του σεναρίου της ζωής σας και τα πάντα στο Σύμπαν παίζουν τους ρόλους που τους αναθέσατε. Μπορείτε κυριολεκτικά να γράψετε όποια ζωή θέλετε και το Σύμπαν θα σας προσφέρει τους ανθρώπους, τα μέρη και τα γεγονότα ακριβώς όπως τα θέλετε-επειδή εσείς είστε οι δημιουργοί της εμπειρίας σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το αποφασίσετε και να επιτρέψετε την υλοποίησή του.”

Μια άλλη τεχνική υλοποίησης είναι το ημερολόγιο του μελλοντικού εαυτού. Γράφε κάθε μέρα που φαντάζεσαι τον εαυτό σου όταν πετύχεις αυτό τον στόχο. Πώς θα σκέφτεσαι, πώς θα αισθάνεσαι, πώς θα συμπεριφέρεσαι, πώς θα μιλάς, τι ρούχα θα φοράς, τι συνήθειες θα έχεις; Γράφε κάθε μέρα το σενάριο της μελλοντικής σου ζωής σα να είναι ήδη εδώ. Το ημερολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι σε χρόνο Ενεστώτα. Προσπάθησε όταν το γράφεις να μπεις στη δόνηση της αφθονίας και της χαράς όπως όταν βλέπεις μια ευχάριστη ταινία που σου προκαλεί συναισθήματα ανάτασης. Θυμήσου πως το υποσυνείδητο χρειάζεται επανάληψη κι αυτές είναι πρακτικές που χρειάζονται πειθαρχία και καθημερινή τριβή. Περιέγραψε, λοιπόν, καθημερινά στο Σενάριό σου λεπτομερώς τα πάντα όπως θες να τα ζήσεις. Βάλε μέσα εικόνες, ήχους, αισθήσεις, συναισθήματα…κάνε το σενάριό σου όσο πιο ζωντανό γίνεται και διασκέδασέ το όσο πιο πολύ μπορείς! Σκοπός της διαδικασίας είναι να εξασκηθείς στην αίσθηση που θα έχει η νέα σου ζωή, ο νέος σου εαυτός! 

Κάποιοι βρίσκουν βοηθητικό να φτιάξουν κι ένα πίνακα υλοποίησης με τη ζωή που επιθυμούν να έχουν! Βάζουν εικόνες, λόγια, φωτογραφίες και ό,τι άλλο τους βοηθά να οραματίζονται καθημερινά την νέα τους πραγματικότητα! Δοκίμασέ το!

Και μην ξεχνάς ποτέ! Είσαι ο απόλυτος Δημιουργός της πραγματικότητάς σου! Εσύ δημιουργείς ό,τι ζεις στον υλικό κόσμο με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Μπορείς να πετύχεις τα πάντα, τα όνειρα δεν έχουν όρια! Ξεκίνα την καλή εργασία και δες τα θαύματα να λαμβάνουν χώρα στη ζωή σου! Γίνεται!

Share: